Regio-informatie

Regio informatie

  Eén van de favoriete vakantiebestemmingen in Duitsland is de Eifel. Dit middelgebergte strekt zich uit tussen de vier steden Aken, Keulen, Koblenz en Trier. Typerend voor de Eifel zijn de vulkaanmeren die duizenden jaren geleden zijn ontstaan door explosies van vulkanische gassen. Deze explosies lieten enorme kraters na, die vol water kwamen te staan. Vulkaankegels, minerale bronnen, schitterende rotsformaties, eeuwenoude fossielen, burchten, bossen en zeldzame planten, die normaliter alleen op de Noordpool of in de buurt van de Middellandse Zee voorkomen, u vindt het in de Eifel!

  Het gebied van de Vulkaanmeren wordt tegenwoordig aangeduid als de Vulkaaneifel. U bevindt zich dan in de omgeving van Daun, Gerolstein, Stadtkyll en Manderscheid. De kegelvormige bergtoppen die uitsteken boven het landschap zijn de kegels van de vroegere vulkanen. Hoewel boven de grond al enkele tienduizenden jaren geen activiteit meer heeft plaats gevonden, is er onder de grond nog steeds vulkaanactiviteit. Dit bewijzen de talrijke koolzuurhoudende mineraalbronnen in de omgeving.

  Bodenbach behoort tot de gemeente Kelberg. Het dorp telt 200 inwoners, een kerk en een slijterij. Verder niets! Het is een oase van rust. U zult sporadisch een dorpeling tegenkomen of de burgemeester op de tractor voorbij zien rijden. De loofbossen die beginnen waar de tuin van huize Smelleken eindigt, zijn daarentegen massaal aanwezig. Er zijn verschillende wandelingen en fietsroutes uitgestippeld die u gemakkelijk kunt volgen en die door de bossen leiden. Naast huize Smelleken vindt u een speeltuin voor kinderen en op op 500 meter loopafstand, verscholen in het bos, een zogenaamde “grillhütte” waar dorpelingen gratis gebruik van kunnen maken. Bodenbach is een plek bij uitstek om u even terug te trekken, buitensport te beoefenen en te genieten van de natuur.